luni, 16 aprilie 2007

Viata???

Viata este o condamnare inainte de pedeapsa mortii. Citandu-i pe niste filozofi francezi celebrii cum e Sartre sau Camue, aflam ca viata de fapt nu e libertate!

" L'homme est condamne a etre libre " - Jean-Paul Sartre (Omul este condamnat sa fie liber )
Acesta este unul din citatele mele preferate !! Una din intrebarile pe care mi-am pus-o a fost cum adica sa fi condamnat la liberate??? De ce condamnat??? Pai foarte simplu!! Esti condamnat deoarece nimeni nu alege daca , cand si unde sa se nasca. Suntem pur si simplu aruncati in lume, prin care suntem liberi sa facem ce credem de cuviinta. Hai, poate mai primim un mic ajutor, dar in rest ...

Si ce e aia libertate cand trebuie sa ai grija sa nu deranjezi pe ceilalti, sa indeplinasti asteptarile altora??? Si inainte de asta cum poate afirma o persoana ca este libera sa faca ORICE daca orice face trebuie sa raspunda in fata altcuiva???

Deci am ajuns la aceeas concluzie, si anume ca viata e doar o condamnare pana la sentinta finala, moartea (poate libertatea absoluta), desi prin asta nu vreau sa instig pe nimeni la crima sau sinucidere, fiindca mai trebuie sa se gandeasca la faptul ca dupa aceasta poate urma o alta viata, si cine stie ce ne rezerva viitorul, (poate una mult mai naspa . . .)

Si ajung asa la un nou proverb preferat, si anume :
"Multumeste-te cu ce ai, ca altfel pierzi si asta" sau "Putin e mai bine decat nimic" Adica fi happy ca ai atata libertate, ca poti sa nu o ai nici pe asta.

Ce mai atata filozofie???
See you next time!!! :))
Si astept niste pareri ;)

Un comentariu:

Anonim spunea...

OK, chestia asta e prea pesimista pt gusturile mele...
E parerea ta, dar eu cred k am fost "aruncati" in aceasta lume tocmai pt a lupta. De ce crezi k viata e grea? Tocmai pt a putea sa deosebeasca invingatorii de loseri.
Si dak ma intrebi pe mine, viata ti-o poti cladi cum vrei tu, trebuie doar sa-ti doresti acest lucru cu adevarat, ceea ce te va face sa treci peste obstacole.
Iar daca reusesti, est de neoprit si intri in categoria invingatorilor. daca nu...esti condamnat sa-i multumesti pe ceilalti, cum ai spus si tu.

Oricum, trebuie sa ai mereu in vedere urmatorul aspect: este viata TA si nu a celorlati si o traiesi O SINGURA DATA si tocmai pt k e asa de scurta merita sa o traiesti cum vrei ;)